Nieuws

Brussel is de grootste studentenstad van België
België telt vele mooie universiteitssteden met charme en traditie, in Vlaanderen en Wallonië. Door haar internationale uitstraling, haar ligging en economisch gewicht is het evenwel onze hoofdstad Brussel die is uitgegroeid tot de grootste studentenstad van het land.

Brussel telt 51 instellingen van hoger onderwijs (publiek en privaat), met vaak meerdere campussen over de hele stad. Enkel de publieke universiteiten en -hogescholen (25 instellingen) tellen al 86.000 studenten. Dat is 1 op 4 van alle studenten in België. 72% studeert in het Frans en 28% in het Nederlands. Daarbovenop komen nog heel wat internationale studenten in privé-instellingen en voortgezette studies.  Ook befaamde niet-Brusselse universitaire instellingen zoeken vandaag een Brusselse pied-à-terre of hebben die al.

De hogescholen en universiteiten stellen 16.000 mensen tewerk, veelal hoger opgeleiden. Met het ziekenhuispersoneel van de academische ziekenhuizen inbegrepen gaat het over 28.000 mensen of 4,5% van de Brusselse loontrekkende bevolking.

Deze onderwijsinstellingen hebben een grote  rechtstreekse economische impact. Maar ook hun onrechtstreekse impact is groot. In en rond Brussel ontstaan vele spin-offs van t deze universiteiten en hogescholen. Bovendien gaan heel wat hier gevormde talenten en specialisten  aan de slag in onze economie als ondernemers en werknemers. In Brussel word je slimmer, dus:

#besmart

#bebrussels