Nieuws

Een nieuwe start voor de Jeugdraad van Sint-Jans-Molenbeek
Kandidaten gezocht!

De Jeugdraad wordt nieuw leven ingeblazen, want de stem van onze jongeren dient gehoord te worden! Iedere jonge Molenbekenaar die tussen de 16 en 24 jaar oud is en die zin heeft om zijn of haar schouders onder een participatief en expliciet tweetalig project te zetten, kan zich kandidaat stellen voor één van de 20 zitjes in de Molenbeekse Jeugdraad.

Een mandaat duurt 2 jaar en geeft de jongere de kans om 2 keer per maand ongezouten meningen en mogelijke ideeën in de groep te gooien tijdens de algemene Jeugdraad. Daarnaast zetelt ieder lid in één van 4 werkgroepen die zich toespitsen op een bepaald aspect van het beleid, namelijk Cultuur 1080, Imago 1080, Gender 1080, en Leefomgeving 1080. Tot slot zal de Jeugdraad instaan voor de redactie en uitgave van het bulletin voor jongeren in Molenbeek.

Molenbeek heeft een jonge bevolking. Al te vaak wordt er over wel over onze Molenbeekse jongeren gepraat maar nog niet genoeg met hen. Daar willen we iets aan doen! Met de Jeugdraad maken we ruimte voor debat en nieuwe ideeën’ Gloria Garcia-Fernandez

Voelt u zich geroepen om u kandidaat te stellen of kent u iemand die hierin geïnteresseerd is? Neem dan contact op met Caroline Safarian (de projectverantwoordelijke) op het nummer 0476.69.39.34 of stuur een mailtje naar csafarian@molenbeek.irisnet.be.


Gloria Garcia-Fernandez,

Schepen van Jeugd, Sociale cohesie, Netheid en Nederlandstalige Cultuur in Sint-Jans-Molenbeek