Nieuws

Chloë Van Hoegaerden en Lars Stollenwerk nieuw voorzittersduo van Jong Vld Brussel.
BRUSSEL, 1 oktober 2021 - Chloë Van Hoegaerden en Lars Stollenwerk zijn verkozen als nieuw voorzittersduo van Jong Vld Brussel. Ze volgen daarmee Frederik Ceulemans op die zich na vier jaar als voorzitter niet opnieuw verkiesbaar stelde.

 

Het nieuwe duo werd woensdagavond unaniem verkozen voor een periode van twee jaar. Chloë Van Hoegaerden werkt op een kabinet, Lars Stollenwerk is vooral actief binnen de 'Eurobubbel' als consultant. Beiden zijn ze al enkele jaren actief bij de Brusselse liberale jongerenvereniging. 

 

“Ik kijk ernaar uit om samen met Lars de komende jaren mijn schouders onder de werking van Jong Vld Brussel te zetten. Naast de politieke noot zijn we ook gewoon een leuke groep geëngageerde jongeren die via het liberale gedachtengoed van Brussel een mooiere stad willen maken.” zegt Chloë. 

 

"Frederik heeft van Jong Vld Brussel een leuke groep met veel potentieel gemaakt. We gaan met enthousiasme aan de slag om hierop verder te bouwen, interessante activiteiten te organiseren en samen te werken met onze partners and mede-jongeren. Ik kijk er zeer naar uit om de Brusselse politiek te verkennen en ongetwijfeld veel bij te leren.” vult Lars aan.

 

Samen met het voorzittersduo wordt het nieuwe bestuur vervolledigd door Tim Bogaert, secretaris, en Ayoub El Azzaoui, penningmeester. Ayoub El Azzaoui was eerder al ondervoorzitter tijdens het vorige bestuur.

 

“Ik heb de verkiezingen helaas vanuit het buitenland moeten volgen aangezien ik een semester lang in het buitenland studeer. Lars en Chloë zijn geen onbekenden voor mij, dus weet ik met zekerheid dat ze het fantastisch zullen doen. Ook mijn felicitaties aan onze vorige voorzitter, Frederik Ceulemans, die er voor gezorgd heeft dat Jong VLD Brussel is uitgegroeid tot wat het nu is.” vervolledigt Ayoub. 

 

Voor Frederik Ceulemans komt er een einde aan een lange periode binnen het kernbestuur van Jong Vld Brussel. Eerst als secretaris, dan als ondervoorzitter en ten slotte twee termijnen als voorzitter kan hij tevreden terugkijken op een boeiende periode.

 

"Met veel trots kan ik de afdeling overdragen aan dit fantastische duo. Ik laat de afdeling in een betere staat achter dan dat ik ze gevonden heb. Ondanks Covid is Jong Vld Brussel uitgegroeid tot een referentie waar er op een toffe en amicale vibe wordt nagedacht over het liberalisme in onze stad! " zegt Frederik. "Maar ze zijn nog niet van mij af hoor, ik blijf me voor Jong Vld Brussel engageren dus een definitief afscheid is het allerminst!" besluit Frederik


Over Jong Vld Brussel

Jong Vld Brussel vormt de liberale jongerenbeweging van Open Vld Brussel en is de Brusselse afdeling van Jong Vld. 

Volg ons op Twitter, Instagram en Facebook. Contact: Brussel@jongvld.be