Nieuws

BR*EU PODCAST - Over het noodweer en de Europese klimaatplannen
In deze aflevering staan we stil bij de catastrofale overstromingen in België, Duitsland en Nederland. Kortom een Europese ramp die vraagt om een Europese aanpak.
Het zijn de zwaarste overstromingen die ons land ooit gekend hebben, de gevolgen van de klimaatopwarming komen plots heel dichtbij. Naast de enorme materiële schade is het vooral het menselijke verlies dat ons diep treft. 
Gelukkig zijn mensen solidaire en kunnen we beschikken over heel wat helpende handen uit binnen- en buitenland.


Hoe kunnen we deze rampen in de toekomst zo veel mogelijk beperken? Hoe gaan we de klimaatopwarming tegengaan? 

Toeval wil dat de Europese Commissie daags voor de ramp een enorm pakket aan klimaatvoorstellen heeft onthult onder de noemer Fit for 55 in 2030. De ultieme poging om het klimaat naar een hoger plan te tillen, zal grote gevolgen hebben voor EU-burgers en -bedrijven. Het Europese streven is om in 2050 helemaal ‘klimaatneutraal’ te zijn en daartoe de CO2-uitstoot middels de maatregelen drastisch terug te dringen. De vervuiler betaalt, is de strekking van het pakket. Wie verduurzaamt deelt mee in een groene toekomst. Zijn de nieuwe Europese klimaatplannen, Fit For 55, de oplossing?


Daarnaast staan we in deze aflevering ook nog even stil bij het EK. En dan vooral het racisme waarmee enkele speler te maken kregen. Racisme in het voetbal? Hoe wijdverspreid is het en wat kunnen we doen. 
Ontdek het allemaal in deze aflevering met Frederik Ceulemans, Ayoub El Azzaoui, Tim Bogaert en Lennert hansen. 


Luister BR*EU Podcast via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of gewoon hier: