Nieuws

Word wakker in Brussel… en hoor de vogeltjes fluiten
De helft van het Brussels grondgebied bestaat uit groene ruimte: bos, parken, sportterreinen, … goed voor een oppervlakte van maar liefst 8000 voetbalvelden. Dit is één voetbalveld per 130 inwoners. Wie in de drukke stad woont, heeft die groene ruimte nodig.

Khadija Zamouri (Open Vld) en Els Ampe (Open Vld) pleiten al jaren voor een gerichte ontwikkeling van  deze groene stadslongen. Ze willen de buurtbewoners, handelaars, bedrijven, verenigingen, … betrekken bij de parken: om deze samen veilig en proper te houden, om erin te investeren (publiek en privé), om ze te animeren met terrasjes, concerten, gratis WIFI, een zomerbib, sport en animatie, kinderactiviteiten, … Maar ook om steeds plaatsen te reserveren voor totale rust.

Nieuwe parken kunnen aangelegd worden zoals aan Thurn & Taxis. Bestaande parken kunnen een nieuw leven krijgen, zoals het Maximiliaanpark in de Noordwijk. De vele historische parken kunnen herleven (Josaphat, Elisabeth, Duden, Ter Kameren, …). En niet te vergeten: het prachtige Koninklijk Park van Laken openen voor het publiek.

Want… parken in de stad verhogen de levenskwaliteit: Stadspark maakt Vrij!

#beliberal #bebrussels