Nieuws

Goesting in de Vlaams-Brusselse as
Deze middag stelde Open Vld haar lijsttrekkers voor in haar hoofdkwartier. Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten had een verrassing in petto voor Brussel. In overleg met de Brusselse afdeling wordt Els Ampe lijsttrekker voor het Vlaams Parlement, terwijl Guy Vanhengel de lijst trekt voor het Brussels Parlement en Sven Gatz die lijst duwt.

“Ik heb veel goesting om de Vlaams-Brusselse as te versterken. Zowel qua onderwijs als mobiliteit is een goede open lijn tussen Brussel en Vlaanderen belangrijk”, zegt Els Ampe (Open Vld) hierover.

Door de twee best scorende kandidaten bij de vorige gewestverkiezingen van 2014 op kop te zetten en de Brusselse lijst ook door een minister te laten duwen, kiest Open Vld de sterkst mogelijke opstelling om haar programma te realiseren.

”Ik dank Sven Gatz om als lijstduwer het fundament van de lijst voor het Brussels Parlement te leggen en Guy Vanhengel om als lijsttrekker de locomotief te zijn. Het Brusselse niveau blijft mij na aan het hart liggen”, besluit Els Ampe.