Les news

Khadija''s Throwback 2021 : 'De stad als emanicpatiemachine, dat is waar het voor ons, liberalen, om draait.'Met het einde van 2021 inzicht maken we de balans op van een - alweer - bewogen jaar. Zo bleef, ondanks een succesvolle vaccinatiecampagne, de pandemie ons leven voor een groot deel bepalen. Digitaal vergaderen, CST's, afstand houden en mondmaskers behoren tot het collectieve geheugen van dit jaar. Ook  onze ondernemers hebben nog niet volledig kunnen genieten van een economische heropleving. Toch zijn er ook heel wat politieke stappen gezet dit jaar. Daarom kijken we elke dag terug naar het voorbije jaar met één van onze mandatarissen. Vandaag Khadija Zamouri, brussels parlementslid 

Brussel barst van talent. Daar zal niemand aan twijfelen. Duizenden kinderen en jongeren schrijven dag in dag uit aan hun eigen verhaal in deze grootstad. De stad als emanicpatiemachine, dat is waar het voor ons, liberalen, om draait. Toch moeten we opnieuw erkennen dat, voor het tweede jaar op rij, onze stad gebukt gaat onder de gevolgen van de pandemie. Denk maar aan de zelfstandigen die opnieuw gebonden waren aan beperkende maatregelen. Neen, het was dus openieuw geen gemakkelijk jaar. Brussel moet het hebben van densiteit, van formele en informele contacten, van pendelaars en van het internationaal toerisme. Laat het net die aspecten zijn die deels of helemaal wegvallen.

 

Toch hebben we dit jaar ook hard gewerkt om de pandemie in te dijken. De verschillende vaccinatiecampagnes misten hun effect niet. We zijn er nog niet helemaal maar wel op weg. Bovendien is niet alles kommer en kwel. In deze uitzonderlijke tijden ontstaan er immers ook opportuniteiten. We moeten dit momentum gebruiken en in te zetten op de toekomst. Duurzaamheid, digitale transitie en creativiteit zijn daarin essentieel. We moeten creatief zijn en meerwaarde creëren terwijl we kijken naar de korte – en lange termijn. We moeten er voor blijven zorgen dat we kansen creëren voor elke Brusselaar die vooruit wil met zijn of haar leven.

Met het relanceplan hebben we heel wat concrete maatregelen genomen. Maatregelen die onze reële economie ten goede komen, de koopkracht moeten versterken en de zwaksten in onze samenleving een duw in de rug moeten geven. Relancer pour mieux sauter! 

 

Afsluiten doe ik met een quote van Paulo Coulho “let als je naar een doel reist goed op de weg. Want de weg verrijkt ons terwijl we hem bewandelen.” Het afgelopen jaar hebben we een stevig parcour bewandeld. Heb je goed opgelet onderweg? Allesinds is het nu tijd om even stil te staan bij het voorbije jaar om er daarna vol tegen aan te gaan! Ik wens u in 2022 een prachtreis vol geëngageerde samenwerkingen, sterke projecten en vreugde met familie en vrienden.