Les news

Probleemdossier Prinses Paolaschool in Sint-Lambrechts-Woluwe
Probleemdossier Prinses Paolaschool in Sint-Lambrechts-Woluwe:

Afgekeurde containerklasjes van 5de en 6de leerjaar moeten vervangen worden.

Het vijfde en zesde leerjaar van de Prinses Paolaschool in Sint-Lambrechts-Woluwe moeten binnenkort verhuizen naar nieuwe containerklasjes. De huidige containerklassen waar ze vandaag in zitten, werden immers afgekeurd. Deze dateerden al uit … 2006. Voor Open Vld-gemeenteraadslid Kurt Deswert toont de komst van nieuwe containers nogmaals aan dat het gemeentebestuur deze school letterlijk en figuurlijk laat verrotten.

“Al sinds … 1996 is er sprake van een grondige renovatie van de gemeentelijke basisschool Prinses Paola en de ernaast liggende Klimopschool, maar de gemeente blijft dit dossier maar voor zich uitschuiven. In 2006 moest men dus noodgedwongen twee klassen huisvesten in containers. Die zijn intussen totaal verouderd en voldeden totaal niet meer aan de energie- en andere normen. Als de gemeente dit dossier deftig had beheerd, hadden de leerlingen en leerkrachten vandaag in een splinternieuw gebouw kunnen zitten. Maar men heeft dit dossier verschillende keren de soep in gedraaid.”

Deswert stelt zich vragen bij de timing van de vervanging van de containers. Die zijn hoognodig, maar de noden waren al veel langer gekend. De vervanging had dus best al tijdens de zomervakantie plaats gevonden, om niet tijdens het schooljaar voor verhuislast te zorgen.

NIEUWE PLANNEN

Tijdens de gemeenteraad antwoordde het gemeentebestuur ook op Deswerts vraag naar de toekomst voor de Prinses Paola- en Klimopschool. Deswert had al eerder aangedrongen op concrete vooruitgang in het dossier. Een nieuwe voorstudie, gemaakt door de gemeentediensten, werd toegelicht.

“Het gaat hier over een renovatieproject van naar schatting 13 miljoen,” zegt Deswert. “Daarin zou de renovatie van de twee scholen zitten, met een integratie van de Muziekacademie en een jeugdbibliotheek. De voorstudie heeft veel weg van de eerdere plannen die onrealiseerbaar bleken. Het valt te bezien welke vooruitgang er met deze nieuwe plannen wordt geboekt.”