Les news

Opening Buitenspel in Jette
Minister Guy Vanhengel was aanwezig bij de feestelijke opening speelplaats (BuitenSpel)  van Basisschool Heilig Hart in Jette. 
"Ik heb deze school zien groeien," zegt Vanhengel, "en ook verfraaien. Eerst kwam er een mooi paviljoen voor de kleuters. En daarna het kasteel van Baron Bonaventure voor de leerlingen van het basisonderwijs. En nu mag ik de nieuwe speelplaats leren kennen".

Inderdaad was Minister Vanhengel hier al eerder te gast.  De capaciteit van de basisschool werd eerder verdubbeld door een nieuwbouw/renovatie.  In 2014 kwam er immers een nieuwe kleuterschool bij in metaalskeletbouw, gefinancierd door de VGC. In de periode 2015-2016  werd het Bonaventure-kasteeltje genoveerd en kwam er een turnzaal voor het  lager onderwijs, ook deze kosten werden gedragen door de VGC.

Dit alles is natuurlijk het resultaat van een visie, waarbij kwaliteitsvolle onderwijsinfrastructuur belangrijk is.
Comfortabele klaslokalen en een toffe, avontuurlijke speelplaats zorgen voor een krachtige leeromgeving en hebben een positieve invloed op het welbevinden van de leerlingen en leerkrachten. De Vlaamse Gemeenschapscommissie beseft dat en investeert daarom vele miljoenen euro’s in schoolgebouwen en speelplaatsen. Het resultaat van de investeringen van de VGC in het Heilig Hart van Jette mag gezien worden.

Deze Buitenspel-speelplaats werd ingericht in zones, rustige hoekjes en klim- en klauterzone, sportveld en een ‘verzoenhutje’ voor conflictsituaties.  De totaalkost bedraagt 217.000 EUR, waarvan er 100.000 van de VGC komen.