Nieuws

Sterk liberaal voorzittersduo in Brussel
Sterk liberaal voorzittersduo in Brussel

Open Vld Brussel kiest nieuw Dagelijks Bestuur

 

Dinsdagavond 17 december verkozen de Brusselse liberalen op het gewestelijke bestuur, Thomas Ryckalts als voorzitter en Mimi Crahaij als ondervoorzitter. “In mei heb ik op vraag van Thomas de federale Kamerlijst voor Brussel getrokken”, reageert Mimi Crahaij. “Een fijne ervaring met een jonge ploeg die in Brussel en het stedelijk liberalisme gelooft.”

 

Thomas Ryckalts: “Mimi en ik willen met deze nieuwe bestuursploeg onze Brusselse minister, de Brusselse parlementsleden en ook al onze lokale gemeenteraadsleden, OCMW-raadsleden, voorzitters en geëngageerde lokale politici de komende jaren motiveren en ondersteunen”.

 

Voorzittersduo

Thomas Ryckalts, advocaat uit Jette en voorzitter van de raad van bestuur van de MIVB werd herbevestigd als voorzitter.

Mimi Crahaij, advocate uit Ganshoren, gemeenteraadslid en jongste (24 jaar) lijsttrekker voor de kamer op 26 mei, is de nieuwe ondervoorzitter. Ze was jarenlang lokaal actief als chiroleidster. Ze leidt de werkgroep verjonging binnen Open Vld Brussel.

 

Politiek secretaris

Frederik Ceulemans uit Brussel Stad is interieurarchitect. Hij is de gedreven voorzitter van Jong Open Vld Brussel. Zelfstandig ondernemer en actief Brusselaar. Hij stuurt de werkgroep communicatie van Open Vld Brussel aan.

 

Afgevaardigde Partijraad

Lamia Khan, HR medewerkster bij de VGC-administratie, gemeenteraadslid en voorzitter van Open Vld in Koekelberg. Drijvende kracht achter Leeskribbels, een initiatief voor jonge ketjes uit het Nederlandstalig onderwijs in gemeenschapscentrum De Platoo.

 

Penningmeester

Frederic Masil, ondernemer uit Brussel stad. Hij is zaakvoerder van UrbanLiving.brussels. Frederic is een cultuurliefhebber en lid van de Raad van Bestuur van de Ancienne Belgique en tot voor kort ook van de KVS.

Hij zal worden bijgestaan door adjunct-penningmeester Johan Basiliades, fractiesecretaris van Open Vld in het Brussels Parlement en OCMW-raadslid in Schaarbeek.

 

Secretaris

Stefan De Latte uit Jette is kabinetsmedewerker VGC en voorzitter van het gemeenschapscentrum Essegem.

Hij zal worden bijgestaan door adjunct-secretaris Laurent Van Der Elst, voorzitter van Open Vld Ukkel.

 

Meer info:

Thomas Ryckalts, Voorzitter: 0495/58 70 56

Mimi Crahaij, Ondervoorzitter: 0497/14 58 44