Nieuws

Uitnodiging Technopolitics 3: Eternal Youth - 15/02 - VUB Jette
U bent van harte welkom op de derde editie van Technopolitics die plaatsvindt op woensdag 15 februari om 19u00 op de medische campus van de VUB in Jette (Aula Brouwer, Laarbeeklaan 103).

Wie wil er niet eeuwig jong en gezond blijven? De sleutel tot die eeuwige jeugd en een leven zonder lijden schuilt in ons DNA. Via genome editing roeien we straks ziektes bij de kiem uit. Dat heeft niet alleen grote gevolgen voor onze persoonlijke gezondheid, het schudt ook het gezondheidsbeleid en de sociale zekerheid door elkaar. Maar terwijl het wetenschappelijk onderzoek reuzestappen vooruit zet, focust de huidige regelgeving nog vaak op ziektebehandeling in plaats van ziektepreventie. Daarom heb ik Technopolitics opgericht, een forum dat over de partijgrenzen heen ijvert voor het finetunen van wetgeving op alle bestuursniveaus.

Het eeuwige leven staat deze keer centraal. De drie topsprekers zijn minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block, Jo Bury (Managing Director VIB) en Marc Noppen (CEO UZ Brussel).

Onderaan vindt u de uitnodiging met alle praktische informatie. U kunt Technopolitics ook op Twitter volgen. De presentaties worden in het Engels gegeven en aansluitend is er een receptie. De twee vorige edities lokten meer dan 200 deelnemers. De toegang is gratis. Schrijf snel in via info@elsampe.be.