Nieuws

Els Ampe: “Vrijstelling van gewestbelasting op bedrijfsparkings voor wie laadpaal plaatst”
“Vrijstelling van gewestbelasting op bedrijfsparkings voor wie laadpaal plaatst”
Resolutie van Els Ampe voor meer oplaadpunten voor elektrische auto’s goedgekeurd

 

Op voorstel van Els Ampe, fractieleider voor Open Vld, keurt het Brussels Parlement vandaag, vrijdag 25 november, een resolutie goed dat ondernemingen aanmoedigt om te investeren in oplaadpunten in hun bedrijfsparkings. Hierdoor kunnen meer werknemers en bezoekers hun elektrische auto opladen en wordt tegelijk de Brusselse lucht schoner.

 

Haar resolutie roept de Brusselse regering op om ondernemingen aan te zetten om te investeren in oplaadpunten in hun parkings. Brusselse bedrijven betalen nu een gewestelijke milieubelasting als ze zogezegde ‘overtollige’ parkeerplaatsen hebben. Dat zijn parkeerplaatsen die volgens het Brussels Wetboek voor Lucht, Klimaat en Energie ofwel moeten verdwijnen ofwel bijkomend belast worden. “De resolutie vraagt aan de Brusselse regering om bedrijven een vrijstelling te geven van die parkeerbelasting. De voorwaarde is dat die hun zogenaamde overtollige parkeerplaats uitrusten met een oplaadpunt”, zegt Els Ampe.

 

Elektrische voertuigen hebben duidelijke voordelen: ze zijn milieuvriendelijk, stil en efficiënt. Maar een duwtje in de rug is nodig als Brussel de door Europa opgelegde cijfers voor oplaadinfrastructuur wil halen. “Brussel telt nu ongeveer 15 publiek toegankelijke oplaadpunten. Met de hulp van het bedrijfsleven kunnen er daar nog heel wat bijkomen”, legt Els Ampe uit.

 

“De resolutie betekent een win-winsituatie voor milieu en economie. Bedrijven krijgen namelijk het signaal dat het Brussels gewest een aantrekkelijke vestigingsplaats blijft”, besluit Els Ampe.