Nieuws

Open Vld-gemeenteraadslid Sint-Lambrechts-Woluwe geeft ontslag
Philippe Geelhand: “Sint-Lambrechts-Woluwe blijft met twee maten en gewichten werken ten aanzien van de Nederlandstaligen

Philippe Geelhand (Open Vld) zal eind deze maand zijn mandaat neerleggen als gemeenteraadslid in Sint-Lambrechts-Woluwe. Professionele redenen liggen aan de oorzaak van zijn beslissing. Geelhand verhuist immers naar New Delhi in Indië, waar hij general manager wordt van een toeristisch bedrijf dat motortochten organiseert door de Himalaya- en Karakoramgebergtes. Voor de fervente endurocrosser is dit een droomjob.

Ik neem met spijt in het hart afscheid van de gemeenteraad,” zegt Geelhand. "Ik besef dat er nog veel werk is. Zeker voor de Nederlandstaligen. Zo besloot de gemeente recent om de broodnodige renovatie van de Nederlandstalige gemeenteschool Prinses Paola op de lange baan te schuiven ten faveure van een andere, Franstalige gemeenteschool. En dat terwijl de Franstalige sectie van de Prinses Paolaschool al ruim tien jaar in nieuwe gebouwen huist. De Nederlandstalige sectie moet het al vijftien jaar rooien in containers. Aberrant!

Geld verkwanselen

Geelhand is blij dat er in deze legislatuur eindelijk een doorbraak kwam in de erkenning van de Nederlandstalige bibliotheek. Zo konden er na ruim 16 jaar vrijwilligerswerk eindelijk professionele krachten aangeworven worden. Daar staat echter tegenover dat de gemeente blijft volharden in de onwettige uitgave van twee verschillende gemeentebladen, een Nederlandstalig en een Franstalig: “Ik heb daar uiteraard een klacht tegen ingediend. Niet alleen wordt de taalwet hier overtreden, maar dit soort kleinzielige pesterijtjes zorgt ook voor jaarlijkse meeruitgaven op de begroting. Intussen snijdt de gemeente wel in de subsidies voor Nederlandstalige vzw’s … Anno 2016 is het helemaal niet gepast meer dat men op die manier belastinggeld verkwanselt.”

Geelhand wenst zijn opvolgster in de gemeenteraad alvast veel succes toe.