Nieuws

Liberalen verenigen zich in Ganshoren
In Ganshoren bundelen de liberalen van de MR en Open Vld hun krachten om onder leiding van lijsttrekker Stéphane OBEID een gezamenlijke lijst en campagne te voeren bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024.

Enkele maanden geleden verklaarden de Franstalige liberalen van de MR en de Vlaamse Open VLD dat ze in de 19 Brusselse gemeenten hun krachten wilden bundelen om te bouwen aan een sterker Hoofdstedelijk Gewest.

Op maandag 21 november maakten de Ganshorense liberalen - die al bijna 30 jaar gescheiden zijn - na een algemene vergadering bekend dat zij hun krachten zullen bundelen om een "Open MR" lijst te vormen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024. De lijst zal worden aangevoerd door Stéphane Obeid, huidig voorzitter van de MR-afdeling van Ganshoren en eerste schepen van de gemeente.

"Ik verwelkom deze toenadering. 2024 wordt een cruciaal jaar wat de verkiezingen betreft en de liberalen zullen nauw samenwerken om een ambitieus project te verdedigen, zowel op gemeentelijk als op gewestelijk niveau", aldus David Leisterh, voorzitter van MR Brussel.

Met dit verbond hopen de liberalen eindelijk weer samenhang te krijgen en de banken van de gemeenteraad te versterken om hun visie op de gemeente te verdedigen.

"Ik ben vereerd om deze verenigde lijst te leiden om de liberale waarden uit te dragen; om mijn gemeente te vertegenwoordigen, te verdedigen, te promoten en te versterken en natuurlijk om de Ganshorenaren een politiek project voor te stellen dat hen trots en gelukkig kan maken om in Ganshoren te wonen", zegt Stéphane Obeid, voorzitter van de MR van Ganshoren.

"We gaan nu samenwerken om een lijst samen te stellen die kandidaten met meerdere talenten presenteert, een zo overtuigend mogelijke lijst", vult Luc Crahaij, voorzitter van de Open VLD in Ganshoren, aan.

Deze toenadering van de Open MR, die de in Jette ingezette dynamiek voortzet, "toont de wil om de alliantie van Brusselse liberalen te verdiepen en te versterken om een sterker Hoofdstedelijk Gewest te smeden", verzekert Thomas Ryckalts, voorzitter van de Open VLD in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.