Nieuws

Evere: Eerste Brusselse crematorium voor dieren komt op de begraafplaats van Schaarbeek
Sinds 2008 bestaat er een aangenomen resolutie van toenmalig Open Vld parlementslid René Coppens, waarin de regering wordt gevraagd de haalbaarheid van een crematorium voor dieren te onderzoeken. Na meer dan 12 jaar komt er eindelijk een eerste crematorium voor huisdieren in Brussel, op het kerhof van Schaarbeek. 

 

Het Schaarbeeks schepencollege gaf met schepen Quentin van den Hove en Bernard Guillaume (LS) in maart groen licht om een crematorium te bouwen op de parking voor het personeel op de begraafplaats van Schaarbeek. Het crematorium zal afgescheiden worden van de rest van de begraafplaats via een aparte ingang. 

 

Brussels crematorium voor dieren al lange tijd een wens

"Het Brussels Gewest telt ongeveer 250.000 katten en honden. Wanneer die dieren overlijden, zoeken hun baasjes een respectvolle manier om afscheid te nemen," zegt Schaarbeeks schepen voor Burgelijke Stand en Bevolking Quentin van den Hove. "Schaarbeek is dichtbevolkt en Schaarbekenaren hebben veel huisdieren. Daarom stemden we in met het voorstel voor dit crematorium."

 

"Ook in de naburige gemeente Evere zijn we blij dat de resolutie van René Coppens eindelijk resulteert in een echt crematorium voor onze geliefde huisdieren." zegt Everse schepen voor dierenwelzijn Martine Raets. "sinds begin dit jaar konden mensen al een laatste hulde brengen aan een overleden of verdwenen huisdier via een Memory Wall. Een gepast afscheid in een crematorium is opnieuw een stap in de goede richting! 


https://www.bruzz.be/samenleving/schaarbeek-zet-licht-op-groen-voor-eerste-brusselse-crematorium-voor-dieren-2022-05-30


https://lacapitale.sudinfo.be/955065/article/2022-05-28/cest-decide-le-crematorium-pour-animaux-se-fera-dans-le-cimetiere-de-schaerbeek