Nieuws

Nieuwe problemen bij Nederlandstalige gemeenteschool Prinses Paola. Afgekeurde schoolcontainers raken niet vervangen door een verkeerde aanbesteding.
Renovatiedossier sleept al sinds ... 1996 aan...

Het gemeentebestuur van Sint-Lambrechts-Woluwe slaagt er niet in om de versleten schoolcontainers van het 5de en 6de leerjaar van de Nederlandstalige gemeentelijke Prinses Paolaschool te vervangen. Deze werden vorig schooljaar door urban.brussels afgekeurd voor gebruik, omdat ze niet meer aan de EPB-normen voldoen. In september keurde de gemeenteraad een aanbesteding voor nieuwe containers goed, maar deze leverde geen resultaat op.  

Het is een nieuw dieptepunt in een al erg lang aanslepend dossier. De renovatie van de Nederlandstalige basisschool sleept immers al sinds … 1996 aan. De containers werden in 2006 geplaatst als tijdelijke oplossing en zijn intussen dus zelf aan vervanging toe… Het renovatiedossier zit muurvast. 

Het Woluwse equivalent van de stellingen van het Justitiepaleis… 

Voor gemeenteraadslid Kurt Deswert (MR+/Open Vld) die het dossier al meerdere malen aankaartte, is dit een nieuw triest dieptepunt: “Het gemeentebestuur slaagt er niet in dit broodnodige renovatiedossier ook maar deftig in gang te steken. Men komt altijd met nieuwe excuses op de proppen om het toch maar niet deftig aan te pakken. Het blijft steeds bij vage beloftes en financieel onhaalbare ideeën. Deze tot op de draad versleten containers zijn intussen uitgegroeid tot het Woluwse equivalent van de stellingen van het Justitiepaleis.” 

De enige firma die reageerde op de overheidsopdracht, bleek een te hoge prijs te hanteren. Het gemeentebestuur zou nu opteren voor kleinere containers, waardoor de ruimte en het comfort voor leerkrachten en leerlingen nog zou verkleinen. Deswert begrijpt dit niet: “Het aanhoudende wanbeheer rond deze school moet dringend stoppen. Het gemeentebestuur moet dit dossier eindelijk serieus beginnen nemen. Op onderwijs- en onderwijskwaliteit beknibbel je niet.”