Nieuws

Martine Raets lanceert Memory wall om hulde te brengen aan uw geliefde huisdier
EVERE - Op initiatief van Martine Raets, Schepen van Dierenwelzijn van de gemeente Evere, kan men nu een laatste hulde brengen aan een overleden of verdwenen huisdier op de Memory Wall. Voor velen maakt hun huisdier immers deel uit van de familie en is vaak ook hun beste vriend of zelfs de enige metgezel die ze hebben. Als het dier dan komt te overlijden of verdwijnt, is het verdriet bijzonder groot. 


Dit initiatief, uniek in zijn soort, geeft mensen de kans om te rouwen om hun trouwe twee- of viervoeter en tegelijkertijd hulde te brengen door een herinnering of tekstje en een aantal foto’s te posten van hun geliefde dier. Dit door simpelweg het formulier op de site in te vullen met de gegevens en herinneringen aan hun huisdier.  Ook bezoekers van de site kunnen een eerbetoon achterlaten in de vorm van een gif samen met hun naam. Het biedt dus tegelijkertijd een alternatief voor zij die geen begraafplaats voor hun dier vonden en de vrienden die op deze wijze toch hun eerbetoon kunnen brengen. 

De Memory Wall kan helpen om het rouwproces beter te doorlopen en biedt troost. De site is in twee talen opgesteld, Nederlands en Frans. 


Neem zelf een kijkje:

www.memorywall.be