Nieuws

Martine Raets 2021 : 'De nieuwe markt zorgt voor een nieuwe impuls voor Laag-Evere'Met het einde van 2021 inzicht maken we de balans op van een - alweer - bewogen jaar. Zo bleef, ondanks een succesvolle vaccinatiecampagne, de pandemie ons leven voor een groot deel bepalen. Digitaal vergaderen, CST's, afstand houden en mondmaskers behoren tot het collectieve geheugen van dit jaar. Ook  onze ondernemers hebben nog niet volledig kunnen genieten van een economische heropleving. Toch zijn er ook heel wat politieke stappen gezet dit jaar. Daarom kijken we elke dag terug naar het voorbije jaar met één van onze mandatarissen. Vandaag Martine Raets, Schepene in Evere

 

Net als 2020 was ook 2021 een bewogen jaar, gekenmerkt door de COVID-19 pandémie. Als Schepen van Economische promotie werd ik dagelijks geconfronteerd met de weerslag hiervan op de lokale economie en onze bedrijven. Horeca, kappers en schoonheidssalons hadden het, evenals andere sectoren, zwaar. Naast de regionale steunmaatregelen trachten we dan ook vanuit de dienst economische promotie onze handelaars en bedrijven te steunen met een aantal maatregelen, bijv. Vrijstelling van bepaalde taksen en logistieke hulp, uitbreiding van de terrassen, acties zoals Win for Evere en de dag van de klant , evenals met eindejaarsacties in samenwerking met HUB, en projecten zoals een website voor de lokale handelaars. 

 

Verder informeerden we onze handelaars over de geldende maatregelen en waar ze terecht konden voor steun en hulp. Ook infosessies in samenwerking met HUB.brussels, 1819 en andere partners werden georganiseerd. In mei creëerde ik een nieuwe markt op het voorplein aan de Sint Vincentiuskerk. Ook de Oldtimerparade kon na een jaartje uitstel terug plaatsvinden tot groot plezier van jong en oud.