Nieuws

Constantino Tsarouhas en Marie Martens vormen het nieuwe voorzittersduo van de Schaarbeekse Open Vld-Afdeling
De Open Vld-afdeling in Schaarbeek heeft sinds woensdag 1/12/2021 een nieuw voorzittersduo. Constantino Tsarouhas en Marie Martens zullen samen werken aan het voorzetten van het liberale verhaal in Schaarbeek. 

 

Woensdagavond 1 december 2021 zijn de leden van de lokale Open Vld-afdeling in Schaarbeek naar de stembussen getrokken om hun nieuwe voorzitter te kiezen. De 28-jarige Constantino Tsarouhas haalde het op stemmen van Marie Martens en mag zich op heden de nieuwe voorzitter van de lokale afdeling noemen. Marie Martens wordt zo de nieuwe vice-voorzitter van de lokale afdeling. 

 

“Als voorzitter wil ik in eerste instantie werken aan het activeren van onze leden. Daarnaast    wil ik, samen met Marie, de liberale boodschap verspreiden onder onze Schaarbekenaren.”aldus de kersverse voorzitter. 

 

Constantino, die zelf gepassioneerd is in de computerwetenschappen heeft een groot hart voor politiek en Schaarbeek. “Politiek heeft me altijd geboeid en sinds mijn jeugd geloof ik in burgerparticipatie en de essentie van democratie: als iets je dwarsligt, kan je er iets aan doen. Je kunt je laten horen, je kunt meedenken en meewerken aan een oplossing”, zegt Constantino, “Ik geloof in het team en in het liberaal project van Schaarbeek”. Marie Martens, de nieuwe vice-voorzitter, is zelf een onderneemster. Ze wil Schaarbeek een imago van openheid, diversiteit en vooruitgang geven. 

 

Constantino volgt Quentin van den Hove op die voorzitter was sinds 2006. Quentin van den Hove werd in oktober 2020 schepen in Schaarbeek en moest om die reden zijn voorzitterschap afstaan. “Ik heb het volste vertrouwen in het nieuwe voorzittersduo. Ze hebben beide een positieve drive en dat  zal onze afdeling enkel versterken. Ik wens ze heel veel succes met deze uitdaging”, aldus de Schepen.