Nieuws

Melanie Verroken treedt toe tot gemeenteraad Sint-Gillis
Melanie Verroken (Open Vld) heeft gisteravond de eed afgelegd in de gemeenteraad van Sint-Gillis. Ze versterkt daarmee de rangen van de MR-Open Vld-fractie. Verroken wil zich in de gemeenteraad toeleggen op het verbeteren van de leefbaarheid en het economisch leven in de gemeente. Melanie Verroken was het afgelopen jaar OCMW-raadslid. “Ik kijk met voldoening terug op die eerste politieke ervaring, en wil mijn collega’s van de OCMW-raad bedanken voor de goede samenwerking. Ik heb ondervonden dat daar veel nuttig en constructief werk wordt verricht.” 


Ze volgt in de gemeenteraad Victoria de Vigneral op, die de afgelopen 2,5 jaar als onafhankelijke zetelde. 

Verroken wil focussen op het herstellen van de leefbaarheid in Sint-Gillis. Sinds vorig jaar swingt de overlast door drugs- en alcoholmisbruik in de gemeente de pan uit. De problemen op het Sint-Gillisvoorplein zijn bekend, maar ook rond andere pleinen en parken maken buurtbewoners zich grote zorgen. “We zien dat het huidige gemeentebestuur veel begrip heeft voor mensen die overlast veroorzaken, maar veel minder voor buurtbewoners die er dagelijks last van ondervinden. De leefbaarheid komt in verschillende buurten onder druk. We moeten ten allen prijze vermijden dat de middenklasse uit Sint-Gillis vertrekt. Het gemeentebestuur moet dringend structurele maatregelen nemen, en daarvoor met het Gewest, de Stad Brussel en andere bevoegde actoren rond de tafel gaan zitten.” 


Ook het economisch leven in Sint-Gillis kan een duwtje in de rug gebruiken, vindt Verroken: “Eén van de troeven van onze gemeente was de bloeiende horecasector en de kleinhandel. Het komende jaar moet het herstellen van het economische weefsel in de gemeente de prioriteit zijn van het gemeentebestuur.” 


Contact:

Melanie Verroken 

mverroken@stgilles.brussels 

0478/340.343