Nieuws

2021: Het jaar van de starter - L'année des starters bruxellois
(RE) START BRUSSEL


Open Vld-gemeenteraadsleden interpelleren de Brusselse gemeentebesturen om leegstaande handelspanden tijdelijk ter beschikking te stellen van starters. “Het vinden van een pand blijft voor starters heel moeilijk, dat terwijl er voor de pandémie in Brussel al 13% van de panden leegstond”. Aldus Mimi Crahaij, bestuurslid bij hub.brussels en gemeenteraadslid in Ganshoren. “Gemeenten kunnen dit met de hulp van hub.brussels doen. Hub heeft ervaring. Het concept van ‘Auberge Espagnole’ helpt starters én geeft een boost aan handelsstraten”.

De Pop Up-winkels als Auberge Espangole (https://hub.brussels/fr/auberge-espagnole-incubateur-retail/) zijn incubators voor retail. “De Pop Up shop geeft starters de kans om hun concept in een echte winkel uit te proberen, vòòr ze zich zelf lanceren. Hub zorgt na die ervaring ook in de zoektocht naar de juiste locatie en begeleidt bij het opmaken van een businessplan. Begeleiding verhoogt kans op succes”.

“Met alle Brusselse Open Vld-gemeenteraadsleden steken we regelmatig te koppen bij elkaar en delen we onze ervaringen. Uit deze BlueTalks putten we ideeën voor ons politiek engagement voor de stad”, besluit Mimi Crahaij“Starters zitten te wachten om na deze pandemie de draad van hun droom terug op te nemen. We moeten ze ook lokaal steunen”.