Nieuws

Gaybashing zet uitvoering Brusselse stadsethiek terug op de agenda
Open Vld Brussel veroordeelt fors het zoveelste trieste voorval van homofoob geweld. Het slachtoffer, een jonge Fransman, schreef daarover een open brief aan de Brusselse burgemeester en enkele holebiverenigingen. Hij toont hiermee aan dat de uitvoering van de Brusselse resolutie "stedelijke gedragscode" er dringend moet komen.

Fractieleider voor Open Vld in het Brussels parlement, Els Ampe: "Brussel is een open en tolerante stad en moet dat ook blijven. Jaarlijks vieren we met zo'n 100.000 mensen de Belgian Pride, de hoogmis van de diversiteit. Maar er is duidelijk meer nodig. Een antwoord van de politiek is er, maar moet ook uitgevoerd worden."

In 2014 werd de 'resolutie tot het aannemen en promoten van een stedelijke gedragscode' goedgekeurd door het Brussels Hoofdstedelijk Parlement. "Deze resolutie maakt op een officiële manier de wenselijke gedragsregels voor elke Brusselaar duidelijk", aldus initiatiefneemster Els Ampe.

Elke Brusselaar en al wie hier komt werken of gebruik maakt van de stad, moet deze gedragsregels leren kennen en ernaar handelen. "Daarom moet deze stadsethiek zo breed mogelijk worden uitgedragen: via het onderwijs, gemeenschaps- en wijkhuizen, culturele centra, ... Het samenlevingscharter kan bijvoorbeeld afgedrukt worden in de schoolagenda. Elkaars verschillen verdragen en respecteren: daar draait het om!", besluit Els Ampe.

Integrale tekst "Resolutie tot het aannemen en promoten van een stedelijke gedragscode".