Nieuws

Marc Daniëls vervangt Sven Gatz in gemeenteraad Jette
JETTE, Brussels minister Sven Gatz heeft zijn ontslag als gemeenteraadslid in Jette ingediend. Hij wordt opgevolgd door Marc Daniëls, een 61-jarige stripauteur en zelfstandig kunstenaar.

Open Vld’er Marc Daniëls, alias De Marck, zal Gatz in de gemeenteraad vervangen. Deze geboren en getogen Jettenaar is een man van het terrein die de noden van de verschillende Jetse buurten kent. Hij is momenteel al OCMW-raadslid voor MR-Open Vld (lijst MR), lid van het Brusselse regiobestuur van Open Vld en bestuurslid in de afdeling Jette. Naast zijn persoonlijke artistieke activiteiten organiseert hij in de Abdij van Dieleghem prestigieuze tentoonstellingen voor lokale beeldende kunstenaars, alsook het Strip-Festival-BD-Jette.

"Jette is een buitenbeentje in het Brusselse gewest, een mooie groene long met een ongelooflijke bicommunautaire socio-culturele werking waar ook sport haar plaats heeft. De grote uitdaging is dit in stand te houden voor het welzijn van onze inwoners via een prima gemeentelijk financieel beleid en de nodige veiligheid in onze verschillende buurten."  Aldus Marc Daniëls.