Nieuws

De boekentips van Open Vld Brussel met Sven Gatz
Zin in de zomer? Met deze boekentips van Open Vld Brussel kan ze nu al niet meer stuk. We vroegen aan onze mandatarissen 3 boeken voor te leggen die u moet gelezen hebben. Vandaag: Brussels minister Sven Gatz, rechtstreeks vanuit Jette.

 

1. Marc Didden – Een redelijk leven

Een leuk boek met korte en nog kortere impressies, lijstjes, fait-divers en persoonlijke bedenkingen die ons een kijk geven op zijn leven in Brussel, zijn reizen en zijn familiegeschiedenis. Zeker als Brusselaar leest het zeer smakelijk omdat een hoop situaties en mensen zo herkenbaar zijn. Indrukken van jaren eindelijk in boekvorm, zeker de moeite waard!

 

2. Pierre Lemaitre - Tot ziens daarboven

Boeken over de Eerste Wereldoorlog zijn altijd interessant. Maar deze is toch wel echt de moeite. Het gaat over twee soldaten, Albert en Edouard, die de verschrikkingen van loopgraven meemaakten. Helaas ziet hun leven er nu niet veel beter uit. Ze zijn alles kwijtgeraakt, voelen zich bedrogen en leven een beetje buiten de maatschappij. Ze besluiten er iets aan te doen.

Het boek laat ons nadenken over hoe mens veteranen soms aan hun lot overlaat.

 

3. Johan Swinnen & Devin Briske - Beeronomics
Hoe bier de wereld kan uiteggen. Een onwaarschijnlijke reis doorheen de geschiedenis van deze godendrank. We ontdekken ook hoe, ondanks de grote multinationals, kleine brouwerijen in Amerika en natuurlijk ook bij ons een nieuwe wind laten blazen doorheen het bierlandschap. 

Dit boek is een must-read voor alle bierliefhebbers, schol!