Nieuws

Khadija Zamouri- 5G in Brussel: regering stippelt traject uit, Parlement organiseert debat met Brusselaars.
Brussels Hoofdstedelijk Parlement- 17 juli 2020- De Brusselse regering heeft donderdag beslist om werkgroepen rond de implementatie van 5G op te starten. Het regeerakkoord had het aangekondigd: “de uitrol van nieuwe technologieën voor gegevensverzending (5G en andere) zal gebeuren met inachtneming van het voorzorgsbeginsel en pas nadat de impact op het milieu en de volksgezondheid, de economische efficiëntie, de gegevensbeveiliging en het respect voor de privacy geëvalueerd zijn". 


Khadija Zamouri heeft vandaag de regering hier dan ook onmiddellijk over ondervraagd in het Brussels Parlement. 5G is belangrijke technologie voor onze ziekenhuizen. Het is belangrijk voor de technologische sector. Het is een troef voor Brussel voor Open Vld.


Terwijl de regering het debat voorbereid over de stralingsnormen, het testen van de technologie, de economische impact, de voorzorgsmaatregelen qua gezondheid en privacy, zal het Brussels Parlement het debat voeren, samen met Brusselaars over het draagvlak voor deze nieuwe technologie.


Khadija Zamouri: “Het is nu belangrijk om het hele debat over 5G weg te halen uit de complotfilmpjes op YouTube, de pseudo-wetenschap van zelfverklaarde experten en charlatans. Goede informatie moet een sereen debat en een juiste inschatting mogelijk maken. De regering bereidt dit voor. Aan ons, het Brussels parlement, om het debat te voeren”.