Nieuws

Melanie Verroken legt eed af als OCMW-raadslid in Sint-Gillis
SINT-GILLIS, Melanie Verroken haalde in oktober 2018, bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Gillis (Brussel), het vierde hoogste aantal stemmen op de gemeenschappelijke MR-Open Vld-lijst. MR-Open VLD kreeg 3 zetels in de gemeenteraad, dus Melanie Verroken werd eerste opvolger voor de gemeenteraad, en kon toetreden tot de OCMW-raad.

Nu Thierry Uylenbroeck (MR), de ondervoorzitter van het OCMW van Sint-Gillis, van zijn welverdiende pensioen gaat genieten in de Ardennen, kan Melanie aan haar politieke loopbaan beginnen.


Ze kijkt er naar eigen zeggen naar uit om het sociaal-liberale beleid van haar voorganger verder te zetten: “Wie een moeilijke (financiële) periode door moet, moet de nodige steun krijgen, en een springplank naar herintegratie en zelfzorg, zonder te moeten inboeten aan menselijke waardigheid.”

“Ik vind het belangrijk om de vele verschillende dossiers van diegenen die in nood verkeren terdege te onderzoeken om zeker te zijn dat de beschikbare steunmaatregelen toegekend worden aan de juiste personen en voor de juiste periode, zodat ze erbovenop komen. en verder begeleid kunnen worden naar de arbeidsmarkt, zelfstandigheid en eigenwaarde."

Dat ze al vroeger werd uitgenodigd op de bijeenkomsten van de Open Vld OCMW-raadsleden van het Brussels Gewest, zorgde ervoor dat ze zich goed kon voorbereiden op haar nieuwe functie. “De ervaren Open Vld-collega’s hebben me alvast uitgelegd wat de functie inhoudt, en hoe we als verkozene onze steen kunnen bijdragen aan het gemeentelijk sociaal beleid, waar er veel minder aan partijpolitiek gedaan wordt dan in een gemeenteraad en dus echt op de mensen wordt gefocust. Ik ben heel blij dat ik er vanaf nu zelf kan aan deelnemen!”


Naast de Raad voor Maatschappelijk Welzijn en het Vast Bureau van het OCMW Sint-Gillis zetelt Melanie ook in

het Bijzonder Comité voor de sociale dienst

het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst voor Integratie en Inschakeling

het Bijzonder Comité voor het Rusthuis "Les Tilleuls”

het Bijzonder Comité voor de Jeugdzorg

het Overlegcomité gemeente-OCMW