Nieuws

VGC investeert in vijf nieuwe schoolspeelplaatsen
Het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) heeft op voorstel van minister Sven Gatz, bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw, beslist om vijf schoolspeelplaatsen te betoelagen in het kader van het project BuitenSpel. In totaal gaat het om een investering van 481.301 euro aan subsidies.

Voor leerlingen van een school en voor de kinderen uit de buurt ervan geeft een vernieuwde, creatieve speelplaats nieuwe impulsen om te spelen, zich uit te leven en ook te leren. Met het subsidiekader BuitenSpel mikt de VGC op de vernieuwing van deze infrastructuur op schoolterreinen. Ze komt de Brusselse jeugd ten goede en wordt onder begeleiding van het Onderwijscentrum Brussel van de VGC uitgewerkt door leerlingen, ouders en leerkrachten van de school.   

Volgende scholen kunnen dankzij BuitenSpel hun speelplaats vernieuwen:

  • Atheneum GO! for Business in Sint-Jans-Molenbeek (€ 100.000)
  • GO! Tehuis en basisschool van het Atheneum Etterbeek in Sint-Pieters-Woluwe (€100.000)
  • Gemeentelijke basisschool Everheide in Evere, voor de twee speelplaatsen (€ 166.887)
  • Lagere School Sint-Niklaasinstituut in Anderlecht (€ 100.000)
  • Sint-Jozefschool in Evere (€ 14.414)

Minister Gatz: “Het subsidiekader ‘Buitenspel’ is bijzonder succesvol. Al voor 108 schoolspeelplaatsen werden subsidies goedgekeurd. En elk dossier is anders, het is maatwerk naar de wensen van de school, de leerlingen en hun ouders, om te spelen, sporten, tot rust te komen en leren.