Nieuws

Alle zieken testen anders geraken we ons kot niet uit.
“Alle zieken testen anders geraken we ons kot niet uit.”

“De regering moet een plan klaarhebben voor na de lockdown. In het belang van onze gezondheid moeten alle Belgen met symptomen vanaf 5 april getest worden anders geraken we ons kot niet uit”, aldus ondernemer Roland Duchatelet en volksvertegenwoordiger Els Ampe (Open Vld).

Roland Duchatelet en Els Ampe verwijzen naar de goede voorbeelden van Taiwan en Singapore. De winkels en horeca zijn er open. Elke Taiwanees met ziektesymptomen wordt getest, alsook wie de grens overkomt. De manier waarop Covid_19 zich heeft verspreid wordt getraceerd bij mensen die positief testen op Corona. Ze worden thuis geïsoleerd en gemonitord. De slachtoffers zijn verhoudingsgewijs minder talrijk dan in landen waar een lockdown geldt maar niet iedereen wordt getest (Italië, Frankrijk en België…). Zowel Taiwan als Singapore zijn effectiever in het bestrijden van Corona dan andere landen omdat ze hebben geleerd uit de SARS epidemie van 2003. “Test. Test. Test”, is de oproep van de directeur-generaal van de Wereld Gezondheidsorganisatie WHO, Melita Vujnovic. In China lijkt de curve af te vlakken dankzij het opvolgen van dit advies.

“Dit is het moment voor België om te tonen dat ze een ontwikkeld land is, uit één mond kan spreken en één plan efficiënt kan uitvoeren. Met het algemeen belang voorop. Dit gaat over ons fysiek en geestelijk welzijn. Testen, traceren en toezicht houden op Corona”, besluiten Duchatelet en Ampe.

Roland Duchatelet
Els Ampe

Meer informatie
Els Ampe
Vlaams volksvertegenwoordiger
0476 21 39 60