Nieuws

Onduidelijkheid troef in Sint-Lambrechts-Woluwe
Kurt Deswert, gemeenteraadslid Sint-Lambrechts-Woluwe. 


De verhuis van de school Georges Desir en school Charmille naar hun nieuwe site aan de Berkenhof / Populierenhof zal enige vertraging oplopen. In plaats van een verhuis tijdens de kerstvakantie zal deze plaats vinden - vermoedelijk - in de krokusvakantie. Al is dat nog niet helemaal duidelijk. Ik vind het alleszins vreemd dat men daar geen echte duidelijkheid over kan verschaffen en dat leerkrachten en leerlingen zolang in de onduidelijkheid blijven...

Ook de Nederlandstalige Muziekacademie zou dan mee moeten verhuizen. Op mijn vraag of die effectief, zoals gezegd door de burgemeester tijdens de gemeenteraad, in het nieuwe gebouw over 24 lokalen zou kunnen beschikken, kreeg ik geen antwoord. Momenteel hebben ze de beschikking over 25 lokalen en groeien ze qua leerlingenaantal. Het zou zonde zijn mocht die groei gefnuikt wordt.

Tenslotte; met drie scholen op één site zijn ook goede afspraken nodig. Ik vroeg of daar een overleg over mogelijk was of dat er gewerkt kan worden met een duidelijk gebruiksreglement.