Nieuws

MR-Vld hekelt gebrek aan participatie door Brussels stadsbestuur
De MR-Vld-fractie vindt het onbegrijpelijk dat de Brusselse schepen van Mobiliteit enkel lippendienst bewijst aan burgerparticipatie. “Schepen Bart Dhondt (Groen) doet aan schijnparticipatie in Stad Brussel. Neem nu het nieuwe mobiliteitsplan aan de Wolvengracht dat werd ingevoerd door een dief in de nacht”, zegt gemeenteraadslid Els Ampe (Open Vld).

De liberale fractievoorzitters Els Ampe (Open Vld) en David Weytsman (MR) vragen zich af waar de ambitie voor overleg en participatie is gebleven. “De beslissing werd genomen zonder overleg met de Brusselaars. Buurtbewoners worden opnieuw voor voldongen feiten geplaatst”, zegt gemeenteraadslid Els Ampe. “Voortdurend worden er wijzigingen doorgejaagd zonder overleg: de geschrapte fietspaden in de Zwarte Lievevrouwstraat, het fietspad in de Lakensestraat dat plotseling een busbaan werd en nu aan de Wolvengracht. Het participatiemodel van Groen blijkt in de realiteit een illusie”, aldus Els Ampe.

“Politici moeten de burger opnieuw centraal zetten, zowel in de Stad Brussel als in het Brussels Gewest. In de gemeenteraad en in het parlement moet men meer rekening houden met de wens van de Brusselaars om vaker gehoord te worden. Dat is legitiem en gezond voor onze instellingen”, besluit gemeenteraadslid David Weytsman.