Nieuws

Nieuwe Huisartsenwachtpost in Etterbeek
Heb je onverwacht een consultatie nodig bij een huisarts buiten gewone uren? Voortaan kan je hiervoor terecht in de nieuwe huisartsenwachtpost in Etterbeek. ‘Huisartsenwachtpost 1040’ opende op 5 november de deuren, op de site St-Michiel van de Europaziekenhuizen aan de Linthoutstraat 150 te Etterbeek.

De Brusselse Huisartsenwachtdienst GBBW heeft er een mooie samenwerking opgezet met het Etterbeekse ziekenhuis en meer specifiek met de spoeddienst om de patiënt beter te kunnen helpen”, zegt gemeenteraadslid Ethel Savelkoul.

Je kan er naartoe op weekavonden (19u tot 24u), tijdens het weekend en op feestdagen (8u tot 24u).  Na de ‘depannage’ raadpleging krijgt jouw eigen huisarts een verslag om gepaste opvolging te verzekeren.

Minister Guy Vanhengel draagt het project al sinds de opstart een warm hart toe. Hij heeft het altijd ten volle gesteund en verdedigd. Hij doet dit onder meer door vanuit zijn bevoegdheid Gezondheid binnen de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie de tweetalige dienstverlening ervan te faciliteren en te ondersteunen.

De Brusselse wachtdienst ligt ook nauw aan het hart van Minister Maggie De Block, tot wiens bevoegdheid de organisatie wachtdiensten behoort. Het Brussels model past bovendien perfect in haar beleid om de spoeddiensten van de ziekenhuizen te ontlasten.

De wachtpost in Etterbeek is de 4de post die de GBBW opent.  Een vijfde wachtpost opende op 1 december op de site Molière-Longchamps van de Iris Ziekenhuizen Zuid (IZZ). Op 19 december was er de officiële inhuldiging van de 2 nieuwe wachtposten in aanwezigheid van beide Open Vld ministers.

"We hopen dat de patiënten vlot hun weg zullen vinden naar deze nieuwe wachtposten", besluit Ethel Savelkoul.