Nieuws

Start to plog met Jong Vld Brussel: Joggen én tegelijk zorgen voor een propere hoofdstad (made in Sweden)
Een jaarlijkse Dag van de Netheid? Mooi initiatief denken wij, maar Jong Vld Brussel wacht niet tot volgend jaar en houdt de straten liever voor eens en altijd proper! Hoe? Start to plog: onze groepsjogging waarbij we al lopend het zwerfvuil inzamelen.


Plog..Whuut?

Zweden: het land van de vernuftige prefab meubelen, Eurovisie-songtoppers en … plogging!

Plogging staat voor ‘jogging’ en ‘plocka’ (“plockaah”), het Zweeds voor ‘verzamelen’. De trend is nog maar net overgewaaid naar onze contreien en Brussel mocht er niet aan ontsnappen. 

Concreet trotseren wij de straten van Brussel met onze beste loopschoenen én een paar vuilniszakken. Ons doel? Een proper spoor achterlaten en het goede voorbeeld tonen.


Vier volle zakken per kilometer!

Voor onze eerste editie pakten wij de kanaalzone aan. Na amper vijf minuten joggen waren onze eerste zakken al vol tot aan de rand. Van sigarettenpakjes tot blikjes bier of soda en zelfs doosjes camembert, ze poppen overal op, bij de banken en nabij de bomen. Nooit al te ver van een vuilbak, helaas. Een tip: bereid je voor op regelmatig buigen en neem voldoende zakken mee!


Heb je interesse? Zelf een goede looproute gespot? En loop je liever in groep dan op je eentje? Geef een seintje via onze facebookpagina @JongVLDBrussel


Jong Vld Brussel neemt je al te graag mee op het (nettere) pad!