Nieuws

Maak kennis met Vincent Riga
Ik ben een geboren en getogen Berchemnaar. Ondertussen al 38 jaar en papa van twee zonen van 10 en 8 jaar. In 2001 ben ik afgestudeerd aan de VUB als burgerlijk ingenieur. Ik heb 15 jaar gewerkt in de gezondheidssector, nl. met het bouwen en exploiteren van rusthuizen en verzorgingstehuizen.

Van 2006 tot 2016 ben ik schepen geweest te Sint-Agatha-Berchem, met diverse bevoegdheden zoals Openbare Werken, Stedenbouw, Tewerkstelling, Openbare Netheid, Parken, Personen met een Handicap... Ik ben voorzitter van het Plaatselijke Tewerkstellingsagentschap (PWA) en ben door de jaren heen bestuurder geweest van o.a. het feestcomité van Sint-Agatha-Berchem, de Brusselse sociale huisvestingsmaatschappij Sorelo, de Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Brussel (GIMB) en de MIVB.

Wat doe ik (voor u)?

Ik investeer me dagelijks in mijn gemeente en mijn gewest omdat ik daarvan hou. Omdat het in mijn bloed zit. Omdat ik mensen kan helpen. Ik luister en speel in op de zeer specifieke, meestal kleine vragen: hulp bij het zoeken naar een appartement of een job, de properheid op de stoep, de verlichting die niet meer werkt, uitleggen hoe de inschrijving gebeurt voor de school van de kinderen, welke gemeentelijke en gewestelijke premies er bestaan en hoe ze te bekomen, helpen bij stedenbouwkundige aanvragen, hoe een bedrijf opstarten etc. Als schepen leidde ik een gemotiveerd team om een antwoord te bieden op de vele vragen die de Brusselaars hebben m.b.t. gemeentelijke en gewestelijke materies.

Vandaag en in de toekomst blijf ik dit doen, weliswaar als gemeenteraadslid, maar met dezelfde passie, inzet en positiviteit!

Steeds tot uw dienst!