Les news

The Future is Multilingual - Fatima-Zohra Ait El Maâti - Sven Gatz - Sheraz Rafi - FR NL EN
BRUSSEL - Meertaligheid is alomtegenwoordig in Brussel. Overal in de stad komt men in contact met enorm veel talen van over heel de wereld. Meertaligheid reflecteert onze 'superdiverse' samenleving. Brussels minister voor de Promotie van Meertaligheid, Sven Gatz, breekt een lans voor meer meertaligheid. 

 

Samen met Fatima-Zohra Ait El Maâti, lid van de Brusselse raad voor Meertaligheid, Sheraz Rafi, Raadgever en expert meertaligheid en Frederik Ceulemans gaat hij in gesprek over waarom meertaligheid cruciaal is voor de toekomst van ons land en hoe we die kunnen bewerkstelligen. Met Brussel als laboratorium. Maar taaldiversiteit en meertaligheid zijn geen synoniemen. Welvaart, tolerantie, en een gedeeld burgerschap kunnen enkel bestaan daar waar mensen elkaar ook echt begrijpen. Minister Sven Gatz, een echte Brusselse ket, kreeg daarom als eerste in Europa de bevoegdheid om meertaligheid te promoten.

 

Kom te weten hoe het tweetalige, door het Frans gedomineerde Brussel het kloppende hart van Europa werd, de opkomst van het Engels onderging en uitgroeide tot de wereldstad van vandaag. Zoals tal van Europese grootsteden dat voor hun land zijn, is Brussel een voorafspiegeling van het België van morgen. En meertaligheid zal daarin een grote troef zijn.