Nieuws

Guy Vanhengel ging het zelf vaststellen : Montgomery vordert!
De herstellings- en renovatiewerken aan de Brusselse Montgomerytunnel lopen op hun einde en de heropening volgt binnen enkele dagen. Minister Guy Vanhengel (die reeds enkele maanden de bevoegdheden van de zieke Pascal Smet waarneemt) ging zelf een werfbezoek aan de tunnel brengen. Het is nog wachten op de laatste goedkeuring wat betreft veiligheid (camera's etc.), maar nu is het een kwestie van dagen, stelt hij vast.

De Montgomerytunnel werd eind februari in beide richtingen afgesloten, nadat er stabiliteitsproblemen waren vastgesteld ten gevolge van een dakplaat die acht centimeter gezakt was. Die dakplaat is nu volledig vervangen.

De heropening was gepland voor 20 november, maar vindt dus midden december plaats. Reden voor de vertraging is de afbraak en heropbouw van de Dietrichbrug, nadat bij sonderingswerken was gebleken dat het beton ook daar in zeer slechte staat was. 

De bestuurders zelf merken slechts kleine wijzigingen op. Zo kwam er naast de nieuwe dakplaat ook een nieuwe asfaltlaag, werden verschillende stoepranden vernieuwd en is er nieuwe led-verlichting in de tunnel. De totale kostprijs van de herstellingswerkzaamheden bedraagt 4 miljoen euro. Voor de herstellingen werd 3.000 ton beton en 160 ton staal gebruikt. De volgende tunnel die onder handen genomen wordt is de Hallepoorttunnel. De renovatie daarvan start begin 2017. Later volgt nog de Leopold II-tunnel. (bron: Belga)