Nieuws

Kick-off BXL Makers
De kick-off van een pop-up genaamd #BXLMakers. Tot eind juli zullen de studenten van Narafi (Luca School of Arts) en Sint-Lukas Brussel verrassen met pop-up tentoonstellingen, activiteiten en performances op verschillende locaties. Minister Guy Vanhengel was erbij voor de kick-off in Bozar.

Met steun van de Vlaamse GemeenschapsCommissie zet #BXLMakers het werk van studenten, docenten en alumni van Sint-Lucas en Narafi in de kijker. Voor dit project gingen de studenten samen aan de slag. Ze komen uit verschillende disciplines, namelijk uit de opleidingen film, fotografie, vrije kunsten, interieurvormgeving etc.

Voor de kick-off kwam de tentoonstelling "It's walls, floors, ceiling and windows" van Richard Venlets in de schijnwerpers te staan.

Minister Vanhengel, bevoegd voor studentenzaken,  benadrukte bij de opening dat Brussel veel te bieden heeft aan studenten : "Daarom heeft de VGC zich in haar beleidsverklaring geëngageerd om de ontwikkeling van Brussel als ontmoetingsplaats voor studenten ten volle te steunen en te promoten. In het kader van de nieuwe bevoegdheid 'studentenzaken' past het dan ook om werk te maken van acties en initiatieven die de band tussen studenten en de stad versterken, en #BXLMakers is daarvan een perfect voorbeeld".

Met #BXLMakers krijgen de studenten van de hogeronderwijsinstellingen de kans om hun werk en creaties aan een zo breed mogelijk publiek te tonen,  om de ‘buitenwereld’ kennis te laten maken met wat ze leren en creëren binnen de opleidingen. Maar tegelijk krijgt ook het hoger kunstonderwijs zichtbaarheid en wordt Brussel gepromoot als bruisende studentenstad.

Meer over #BXLMakers