Nieuws

Medica FR.NL.EN. bevordert communicatie in ziekenhuizen
Er is een nieuw drietalig woordenboekje uit dat de communicatie in Brusselse ziekenhuizen moet bevorderen. Minister Guy Vanhengel is fan !

Vanaf heden beschikken personeel en patiënten van de Brusselse ziekenhuizen over een nieuw instrument om de communicatie met de patiënt te verbeteren. Het is een boekje genaamd  "Medica FR.NL.EN.", een drietalig woordenboekje met Franse, Nederlandse en Engelse termen en zinnen. Brussels minister en collegevoorzitter van de Vlaamse Gemeenschapscommissie Guy Vanhengel was samen met het Huis van het Nederlands te gast in de Kliniek Sint-Jan om het boekje voor te stellen. 

Het boekje heeft een klein en handig formaat, en een 'logische' indeling in negen thema's  zoals "het ziekenhuis", "de behandeling" of "de gemoedstoestand". Het nieuwe 3-talige boekje moet het zorgtraject bevorderen door de patiënten en het personeel aan te zetten nog beter te communiceren in het Frans, Nederlands of Engels.

Dankzij de zeer uitgebreide inhoud is het niet alleen handig voor iedereen uit de ziekenhuiswereld, maar ook voor thuisverpleegkundigen, rusthuismedewerkers of mensen die een zorgopleiding volgen. "In alle contacten is het belangrijk om de taal van je tegenspeler te spreken. Brussel heeft een metamorfose ondergaan en is niet meer de stad van tien jaar geleden. Het Nederlands is aan belang gaan winnen en het Engels is de tweede meest gesproken taal in ons Gewest”, zei minister Vanhengel bij de voorstelling van het boekje.

 Het woordenboekje is te verkrijgen via  de website van het Huis van het Nederlands.