Nieuws

Renovatie speelplaatsen: pret voor elke Ket
“Het aanzicht van soms troosteloze betonnen speelplaatsen gaf me vier jaar geleden het idee om te investeren in fijne speelplaatsen die uitnodigen tot creativiteit, sport en spel”, licht minister Guy Vanhengel toe. “Zo is ‘Buitenspel’ geboren, een subsidielijn voor scholen in Brussel, waarbij zij tot 100.000 euro kunnen krijgen om hun speelplaats te herbouwen.”

Het samenspel tussen infrastructuur en de kwaliteit van het onderwijs en het welbevinden op school wordt nergens anders zo duidelijk als met Buitenspel. Naast de investeringen in zandbakken, hindernissenparcours, insectenhotels, sportvelden in kunststof en kruiptunnels en klimkastelen, helpt ook het Onderwijscentrum Brussel van de VGC de leerkrachten met het geven van leuke spel- en leeropdrachten tijdens de pauzes.

Buitenspel van de VGC wordt een enorm succes: vandaag staat de teller op 128 Buitenspel-dossiers, waarvan er al 54 afgewerkt of in afwerking zijn, goed voor een investering van de VGC van 5 miljoen euro. De resterende 74 dossiers zijn nog in wording en worden de komende twee jaar uitgevoerd.