Nieuws

MR-Open Vld Oudergem: programma gemeenteraadsverkiezingen
De MR-Open Vld lijst van Oudergem lanceerde donderdag 30 augustus haar campagne met de bekendmaking van haar verkiezingsprogramma en de kandidaten. Het doel van de lijst is om het potentieel van Oudergem volop te ontginnen en te vermijden dat het een slaapgemeente wordt. De lijst kent 31 kandidaten uit alle hoeken van de gemeente en Europa. Voor Open Vld Oudergem bekleden de tandem Wim Vanobberghen en Jan De Ceuster de 3de en 23ste plaats. 

Voor de MR-Open Vld lijst is het duidelijk dat Oudergem wel over verschillende troeven beschikt – de metro, de nabijheid van het Zoniënwoud, winkels – maar dat ze op andere domeinen dreigt in te dommelen. We denken dan aan het creëren van aantrekkelijke publieke pleinen en handelskernen, in het doen ‘bougeren’ van wijken, het stimuleren van multimodaliteit en nieuwe verkeersvormen, het creëren van een bruisend cultureel leven dat mensen samen brengt, het scheppen van kansen op alle vlakken alsook aan nieuwe vormen van burgerparticipatie en dienstverlening. Vaak worden initiatieven gelanceerd, maar sterven ze een snelle dood of is de opvolging zeer beperkt. Willen we Oudergem doen aanknopen met toekomstige ontwikkelingen, dan is een liberaal verhaal en inbreng in onze gemeente nodig. Daarom is er nood aan vernieuwing in Oudergem.

Ons programma kent een aantal concrete voorstellen op elk van de hierboven geschetste uitdagingen. Hierbij laten we niemand achter. De voorstellen die we doen zijn ook geïnspireerd op liberale realisaties in andere Belgische gemeenten. Blauwe oplossingen die werken dus.

De MR-Open Vld lijst belichaamt tot slot deze vernieuwing zelf door de samenstelling van zijn lijst: tweetalig, een mix van profielen gaande van zelfstandingen tot werknemers, van studenten tot senioren, van Belgen en Europeanen. Een groep kandidaten die hun professionele ervaring en achtergrond ten dienste van Oudergem willen stellen. 

Kortom, we wensen u veel plezier met het lezen van ons programma. Indien u vragen hebt, kan u ons steeds contacteren. U vindt ons programma hieronder:

 
http://openvldbrussel.be/pdf/1542_nl.pdf