Nieuws

Voetbalvelden, leeshoeken en moestuinen voor 4 Brusselse scholen
Jong zijn is bewegen en ontdekken, ook tijdens de speeltijd op school. Dankzij het subsidieprogramma ‘BuitenSpel’ geeft de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) Nederlandstalig scholen in Brussel middelen om van hun speelplaats een toffe plek te maken.

Bij de start van de schoolvakantie krijgen vier scholen in Brussel een subsidie om hun speelplaats om te bouwen: basisschool Scheut in Anderlecht, basisschool Instituut Ursulinen in Koekelberg, Sint-Jozefschool in Watermaal-Bosvoorde en het Technisch Atheneum Jette. Samen goed voor een subsidie van 390.000 euro. De bouwwerken starten nog deze zomer.

“Een school zonder leuke speelplaats, dat kan toch niet?” Minister Guy Vanhengel gaat maar al te graag in op de vraag van directies, leerkrachten en ouders om daar verandering in te brengen. “We investeren soms wel tot 100.000 euro per dossier. Daarbij gaat er niet alleen aandacht naar de infrastructuur op de speelplaats, maar ook naar de kwaliteit van het spel dankzij begeleiding van het Onderwijscentrum Brussel. Sinds de start van het programma, zijn er al 45 BuitenSpel-dossiers afgewerkt of in uitvoering.”