Nieuws

Open Vld en MR Oudergem samen naar de gemeenteraadsverkiezingen
Derde plaats voor Open Vld-kandidaat Wim Vanobberghen

Open Vld Oudergem zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen samen met de Franstalige liberalen van MR opkomen op een gemeenschappelijke lijst. De lijst wordt getrokken door lokaal MR-voorzitter Jeremy Van Gorp. Wim Vanobberghen, voorzitter Open Vld Oudergem en OCMW-raadslid, zal als eerste Nederlandstalige op een verkiesbare derde plaats staan. Naast hem zal er nog een andere Open Vld-kandidaat op de lijst figureren. De definitieve lijst wordt momenteel samengesteld.

Het is voor de eerste keer sinds 2006 dat de liberale partijen met een eigen lijst naar de kiezer trekken in Oudergem. Ze willen de gemeente een modernere koers laten varen. “Oudergem wordt al 30 jaar op dezelfde manier bestuurd, maar de wereld is intussen wel enorm veranderd. Met realistische, maar ambitieuze voorstellen willen we die stilstand tegengaan. Momenteel zijn we ons verkiezingsprogramma aan het uitwerken samen met een heleboel Oudergemnaars om die voorstellen vorm te geven. Daarin wordt veel aandacht besteed aan het versterken van de lokale handel en het verbeteren van de publieke ruimte. We willen ook dat Oudergem meer aandacht heeft voor fietsers en voetgangers, ambitieuzer is in zijn groenbeleid en pleinen en meer en betere infrastructuur voorziet voor kinderen en ouderen. En we gaan voor een moderner communicatiebeleid en bestuur, dat ook in niet-verkiezingsperiode ruimte laat voor burgerparticipatie. De Oudergemnaar weet echt zelf wel hoe hij zijn omgeving kan verbeteren. Daar moet meer naar geluisterd worden en hun voorstellen zullen we in ons programma meenemen,” aldus Vanobberghen.

Wim Vanobberghen is 39, historicus en communicatiewetenschapper (VUB) en werkt momenteel als onderzoeker bij imec-SMIT rond slimme steden. Hij is voorzitter van lokaal dienstencentrum Zoniënzorg en tevens ondervoorzitter van gemeenschapscentrum Den Dam. Hij woont al zijn hele leven in Oudergem.