Nieuws

Tweetalige tandem
Minister Guy Vanhengel bezocht het project dat hem na aan het hart ligt: het tandemproject van de tweetalige lerarenopleiding.

 In Brussel werd het startschot gegeven voor de tweetalige lerarenopleiding van het lager onderwijs, en dit als tandemproject.  Concreet hebben ongeveer 90 Frans- en Nederlandstalige studenten met elkaar kennis gemaakt, om door verschillende activiteiten  hun taalkennis op te krikken. De studenten zullen met hun teamgenoot/genoten stage lopen in het onderwijs van de andere gemeenschap, samen lessen voorbereiden of erop uit trekken in de stad.

Dit tandemproject ging dit schooljaar van start binnen de lerarenopleidingen Lager Onderwijs van de Erasmushogeschool Brussel (EhB) en de Haute-Ecole Francisco Ferrer (HEFF). Zij zullen zo samen een duwtje geven om tweetaligheid te stimuleren. De eerstejaars in de lerarenopleiding krijgen een echt taalbad in de ‘andere’ taal: Frans bij de Erasmushogeschool en Nederlands bij Francisco Ferrer.

Voor minister Vanhengel mag het tandemproject snel algemeen gangbaar worden. Hij pleit al lang voor de tweetalige lerarenopleiding.