Nieuws

Nieuw sportcomplex Sint-Agatha-Berchem draait (bijna) op volle toeren!
Eind 2012 besliste de Nationale Bank van België om haar sportcomplex in Sint-Agatha-Berchem te verkopen. Dit domein van bijna 3 ha is geleden tussen de Gentsesteenweg en de Lauralaan, de Helenalaan en de Basilieklaan. Het omvat tennisterreinen, een clubhuis, een voetbalveld en een polyvalente sportzaal.

Het gemeentebestuur mocht zo'n unieke kans niet laten liggen en spaarde kosten noch moeite om dit sportcomplex aan te kopen. We konden daarbij rekenen op een substantiële financiële steun van het Brussels gewest en dit onder impuls van minister Guy Vanhengel. Als schepen van Stedenbouw volgde ik dit dossier op de voet op.

Dankzij de bijkomende financiering van het Brussels gewest genieten inwoners van Berchem, Molenbeek, Ganshoren, Jette, Anderlecht en Koekelberg van een voordelig tarief in het sportcentrum. Dat is goed nieuws voor deze zes gemeenten omdat zij allen te kampen hebben met een tekort aan sportinfrastructuur.

Het gemeentebestuur besliste om het sportcomplex niet zelf uit te baten, maar om de uitbating via concessie toe te kennen aan Tennis Club Bois de la Cambre die het sterkste dossier kon voorleggen. Zij voorzien zelf ook meer dan een miljoen euro voor de renovatie van de bar, het restaurant, de fitnessruimte en voor de aankoop van twee opblaasbare tennishallen.

Als klap op de vuurpijl voorziet de gemeente ook een nieuw synthetisch hockeyveld en een terrein voor de balsport paddle. Deze nieuwe speelvelden worden eerstdaags officieel ingehuldigd en zullen het sportcomplex ongetwijfeld een extra boost geven.

Ons gloednieuwe sportcomplex draait dus bijna op volle toeren. Er staan ons nog veel mooie sportieve momenten te wachten!

Vincent Riga

Gemeenteraadslid Sint-Agatha-Berchem